انجمن عکاسان ایران

National Iranian Photographers Society

گالری گردی عکاسی ( جمعه ۹۷/۱۱/۱۲)

نمایشگاه گروهی تجربه‌ی عکس در گالری ماه مهر

نمایشگاه گروهی «تجربه‌ی عکس» جمعه ۱۲ بهمن‌ماه ۱۳۹۷ در نگارخانه‌ی ماه‌مهر گشایش می‌یابد. در این نمایشگاه تجربه‌ی ۱۱ عکاس، در قالب ۵۴ فریم عکس به نمایش در می‌آید.

عکس‎های این نمایشگاه به انتخاب مهران مهاجر به نمایش در می‎آید. سجاد آورند، سیامک اخترکاویان، گلناز زیبنده‌خو، غزاله صداقت، یاسمن علیپور، نیکو علیدوستی، پویا کریم، بیتا کهنمویی، مرضیه محمدمیری، فرهاد منطق و پانته‌آ هاشمی عکاسانی هستند که آثارشان در این نمایشگاه بر روی دیوار خواهد رفت.

نمایشگاه «تجربه‌ی عکس» تا ۲۹ بهمن‌ماه ۱۳۹۷ ادامه دارد و همه روزه از ساعت ۱۵ الی ۲۰ پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.

گشایش: جمعه ۱۲ بهمن‌ماه ۱۳۹۷ ساعت ۱۶ الی ۲۰
بازدید: همه روزه از ساعت ۱۵ الی ۲۰، نمایشگاه تا ۲۹ بهمن‌ماه ۱۳۹۷ ادامه دارد
نگارخانه ماه‌مهر: خیابان آفریقا، کوچه نیلوفر، پلاک ۷ موسسه‌ی فرهنگی هنری ماه‌ مهر

 


نمایشگاه «آرا گولر، وقایع‌نگار تاریخ فراموش شده» در مرکز نبشی

گشایش نمایشگاه «وقایع‌نگار تاریخ فراموش شده»، رونمایی کتاب و جمعه ۱۲ بهمن ماه ۹۷، ساعت ۱۶ در مرکز نبشی برگزار می‎شود.

مهدی وثوق‌نیا درباره این نمایشگاه می‎نویسد:

«آرا گولر» عکاس ترکِ ارمنی‌تبار در «استانبول» متولد شد. او نمونه‌ای شاخص از عکاسانی است که تجربه‌ی دیداری و پایداری‌اش در تولید عکس، بخشی جدانشدنی از تاریخ بصری شهری است که بسیاری آن‌ را از دریچه‌ی عکس‌های او شناخته‌اند. با این وجود اگرچه عنوان «چشم استانبول» برای دهه‌ها عکاسی گولر از استانبول مدرن، شایسته‌ی اوست اما همانطور که خودش بر آن تاکید دارد او شهروند جهان و عکاسی جهانی است.

او که بیش از هر چیز خود را عکاس خبری می‌دانست در اوایل دهه‌ی ۶۰ میلادی و پس از آشنایی با آنری کارتیه برسون و مارک ریبو به «آژانس عکس مگنوم» پیوست. عضویت گولر در مگنوم زمینه را برای آشنایی او با الگوهای تثبیت شده‌ی آژانس در آن سال‌ها را فراهم آورد. عکاسی با دوربین لایکا، استفاده از فیلم عموماً سیاه و سفید، پایبندی به نظریه‌ی «لحظه‌ی قطعی» و تولید عکس‌هایی با سویه‌های اجتماعی، بخشی از این ارزش‌هاست که در بیشتر آثار گولر حتی بعد از جدایی او از مگنوم قابل پیگیری هستند. اگرچه گولر مانند سایر عکاسان خبری علاقه‌مند ثبت واقعیت بود اما نگاه شاعرانه‌ی او و توجهش به اصول ترکیب‌بندی کلاسیک، عکس‌هایش را همانطور که «اورهان پاموک» (نویسنده‌ی مشهور ترک) به آن اشاره می‌کند زیبا می‌کرد. با این نگاه عکس‌های آرا گولر نه تنها برای مخاطبان خاص بلکه برای بسیاری از مردم عادی جذاب، چشم‌نواز و قابل فهم هستند.

مجموعه آثاری که گولر بیش از همه با آن شناخته می‌شود کاوش‌های تصویری او از محیط آشنا و زیسته‌ی خود (استانبول) است. نگاه جستجوگر و عمیق او در عکس‌های استانبول لایه‌های پنهان و نمایی غیرتوریستی از شهری توریستی را به مخاطب عرضه می‌کند. از زاویه‌ی دوربین آرا گولر اگرچه مستند کردن بناها، اسلکه‌ها و خیابان‌های شهر مهم است اما ثبت مردم شهر و احساسات آن‌ها برای او در الویت قرار دارد. از این رو او توانست با تلاش خستگی ناپذیر خود بخشی از روح این شهر را به تسخیر عکس‌های خود در آورد.

آرا گولر به عنوان یکی از مطرح‌ترین و شناخته شده‌ترین عکاسان ترکیه از بسیاری از هنرمندان، سیاست مداران و افراد مشهور در جهان نظیر پابلو پیکاسو، سوفیا لورن، سالوادور دالی و وینستون چرچیل و … عکاسی کرده است. نکته‌ی جالب این‌که، گولر در ثبت پرتره‌های افراد با کنار گذاشتن سنت‌های دیداری عکس‌های اجتماعی خود تلاش نموده تا سویه‌های نویی در نگاه عکاسانه‌ی خود بیابد. به همین جهت عکاسی از زوایای غیرمتعارف با لنزهایی با فواصل کانونی کوتاه نشانه‌هایی از تلاش او برای یافتن نوعی نگاه شخصی در ثبت افراد مطرح است. به‌نظر می‌رسد قرار‌گیری افراد مطرح در جلوی لنز دوربین راه را برای تجربه‌گری گولر باز نموده و او را از پایبندی صرف به اصول کلاسیک عکاسی خبری دور می‌کند.

با این همه اعتقاد او مبنی بر ثبت واقعیت توسط عکاسی، سبب شده تا او خود را همواره «مورخ بصری جهان» و نه یک «عکاس هنری» بنامد. عکاسی که آثارش برای همیشه به عنوان اسناد تصویری ارزشمندی از دوره‌ی زمانی زندگی‌اش باقی خواهد ماند.

 

گشایش: جمعه ۱۲ بهمن ماه ۹۷، ساعت ۱۶
بازدید: ۱۳ بهمن تا ۲۴ اسفند ۹۷، شنبه تا پنج‌شنبه، ۱۲ ظهر تا ۸ شب؛ جمعه، ۴ بعدازظهر تا ۸ شب
مرکز نبشی: خیابان ویلا، نبش کوچه خسرو، پلاک ۵۱

نقش نگاه دو ، نمایشگاه گروهی عکاسی

نمایشگاه گروهی آثار عکاسی با ارائه آثاری از بیست و پنج هنرمند معاصر  با عنوان " نقش نگاه دو " با کوشش کیوریتوری رامتین علوی در نگارخانه آتشزاد در معرض دید علاقمندان قرار می گیرد. 

اسامی شرکت کنندگان :
علیرضا امیری، میثم اقبالی ، سید متین امامی پناه ، غلامعلی باقری ، سپهر بشرویه ، حدیث پرندوش، یوسف پور پویا ، آریانا حمزه، فرنوش خلیق، نیلوفر خطیب دماوندی، هانیه زارعی
مهسا زینلی، ملیکا سلطانی تبار، حسن اسماعیلی تنور سلیمانی، علی صفایی، معصومه طاهریان، کیانا علیخان، آزاده سادات غریبیان لواسان، فاطمه قاسمی، امیر حسین قاسمی، ملیکا کاشیگری، دنیا کیماسی، مبینا نقیب مهر، امیر حسین محمدی، پریسا مروی بایگی

زمان مراسم گشایش نمایشگاه عصر روز جمعه ۱۲ بهمن ماه۱۳۹۷ از ساعت ۱۶ تا  ۲۰  ونک ، نبش کوچه هومان ، پلاک ۲۳ 
نگارخانه روزهای شنبه تعطیل است.


تـلفـن: ۸۸۸۸۴۴۰۷ – ۸۸۸۸۴۵۷۲


نمایشگاه گروهی «مشق عکس» در فرهنگسرای بهمن

نمایشگاه گروهی عکس «مشق عکس»، آثار هنرجویان دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر قم، زیر نظر نسرین شیخ حسن، مدرس، ۱۸ بهمن ۹۷ در فرهنگسرای بهمن برگزار می‎شود.

این نمایشگاه شامل ۸۲ عکس است و علی جعفری مقدم، محمد بیروند پور، مهدی اورعی، هانیه طباطبایی، امینه سادات میر محمد حسینی، محبوبه کلانتری، فهیمه سلطانی، معصومه اکبری، محدثه اورعی، زهرا ایرانی، زینب ایرانی، بهاره عزتی، حانیه صفری، نرگس عندلیبی انور هنرمندان این نمایشگاه هستند.

نسرین شیخ حسن در بیانیه نمایشگاه می‎نویسد:

«در نمایشگاه حاضر که ماحصل کارگاه عکاسی پرتره دانشجویان است، هرکسی بنا به علائق و دغدغه‌های خود در کند و کاوی عکاسانه نگاه شخصی خود را در قاب دوربین نمایان کرده است. برخی در فضای دنج و آرام استودیو با سوژه‌ی خود همدل و همکلام شده و نتیجه‌ی آن لحظه را با عبور از فیلتر اندیشه و احساس به ثبت رساندند؛ برخی هم در خانه و اجتماع به تفحص روی دغدغه‌ی خود پرداخته و آنچه که اندیشه‌شان را درگیر کرده بود، به تصویر کشیدند.

علی رغم رویکرد مستند اجتماعی‌ای که در اغلب کارها حاکم است و عکاسان به مسائل گوناگونی از زندگی بشر امروزی پرداخته‌اند، برخی کارها سویه‌ای ذهنی‌تر دارند. برای مثال در یکی از مجموعه‌ها، تاثیرات اجتماع را از نگاه پرسشگر جوانانی که در استودیو عکاسی شده‌اند می‌بینیم و یا در برخی، عکاس با آوردن نمادهایی سعی در نمایاندن مفهومی خاص داشته است. در یکی از آثار نیز هنرمند با گسست کامل از عکاسی مستند و در فضایی شاعرانه هویت و چیستی آدمی را به پرسش می‌گیرد. جان گریسون پایه گذار مستند اجتماعی در سمیناری گفت: تنها واقعیتی که سرانجام به حساب می‌آید، تفسیری است که عمیق باشد مهم این نیست که این تفسیر از طریق استودیو می‌آید یا عکاسی مستند یا همین طور سالن موسیقی، نکته مهم تفسیر و عمق تفسیر است.»

گشایش: ۱۲ بهمن ۱۳۹۷، ساعت ۱۶ الی ۱۸
بازدید: ۱۲ الی ۱۸ بهمن ۱۳۹۷، همه روزه ساعت ۱۰ الی ۱۶
فرهنگسرای بهمن: بزرگراه شهید تندگویان، میدان بهمن، سالن نگارستان

«ایران، ۴۰ سال پیش» نمایشگاه عکس در موزه عکسخانه شهر

نمایشگاه عکس «ایران، ۴۰ سال پیش» از روز شنبه ۱۳ بهمن ماه ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۴  در موزه عکسخانه شهر افتتاح می‌شود.

این نمایشگاه گزیده‌ای از عکس‌های انقلاب ۱۳۵۷ ایران است که در قالب ۱۵ قطعه عکس ۱۰۰  در ۷۰ سانتی‌متر از پرشکوه‌ترین لحظات ناب ۴۰ سال پیش ایران و گزیده ای از عکس‌های حضور مردم در روزهای انقلاب به نمایش گذاشته خواهد شد. این عکس‌ها توسط تعدادی از عکاسان آن دوره گرفته شده است.

علاقه‌مندان برای بازدید می‌توانند تا روز سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۳ و ۱۴ تا ۱۷ و پنج شنبه از ساعت ۹ تا ۱۳ به موزه عکسخانه شهر واقع در میدان هفتم تیر، میدان بهارشیراز، بوستان بهارشیراز مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88848993 تماس بگیرند یا به نشانی اینترنتی موزهwww.iranphotomuseum.com  مراجعه کنند.

 
نمایشگاه عکس «وسوسه سیب حوا» در گالری گلستان

 

جمعه ۱۲ بهمن ماه ۱۳۹۷ پروژه مشترک پدرام لسانی و اسرا مدنی در گالری گلستان به تماشا در می‌آید.

در معرفی نمایشگاه به نقل از پدرام لسانی آمده است: «۱۳ عکس به روی دیوار می‌رود؛ این پروژه با همکاری اسرا مدنی در سال ۲۰۱۱ یعنی هشت سال پیش شکل گرفت که هر دو دانشجوی عکاسی در لندن بودیم.
این عکس‌ها دو امضایی هستند. از زمان شروع ایده تا زمان شکل گیری حدود یک سال طول کشید.
این عکس‌ها به صورت تک عکس در خارج از کشور نمایش داده شده ولی برای اولین بار است که به صورت مجموعه در گالری گلستان ارائه می‌شود.
موضوع این نمایشگاه نشان دادن نیکی و بدی، خیر و شر، دانش و جهل است. در عکس‌ها از المان سیب (میوه ممنوعه) استفاده شده است.
فرم و ساختاری تصویری جذاب این عکس‌ها چشم نواز است و این در حالی ست که دو فرشته سیاه و سفید که هر دو زن هستند و خیر و شر و ماهیت ملکوتی دانش را بازتاب می‌دهند روایتی متفاوت از زندگی روزمره آدمی را ارائه می‌کنند.»

پدرام لسانی متولد ۱۳۵۸، در دانشگاه هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی عکاسی و در انگلیس عکاسی فشن خوانده است. وی تاکنون  چند نمایشگاه انفرادی در تهران و لندن برگزار کرده است و در نمایشگاه گروهی در خارج از کشور حضور داشته است.

گشایش: جمعه ۱۲ بهمن ۱۳۹۷، ساعت ۱۶ تا ۲۰
بازدید: تا چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۷، ساعت ۱۶ تا ۲۰
گالری گلستان: دروس، خیابان شهید کماسایی، شماره ۳۴ – تلفن: ۲۲۵۴۱۵۸۹

روابط عمومی انجمن عکاسان ایران

 

واژه‌های کلیدی:  گالری گردی, عکاسی , جمعه
تاریخ خبر: ۱۳۹۷/۱۱/۱۱